Postrojenje za proizvodnju kvasca

Postrojenje za propagaciju kvasca Alfa Laval projektovano je za propagaciju kvasca pod sterilnim uslovima u okviru pivarske industrije kako bi se obnovila zaliha kvasca. Fleksibilan dizajn postrojenja za propagaciju kvasca omogućava propagaciju različitih sojeva kvasca po potrebi. Postrojenje sa jednim (ili više) posuda zahteva početnu inokulaciju laboratorijski razmnoženom kulturom kvasca (korišćenjem Alfa Laval SB Carlsberg Flask).

Yeast propagation system

Pouzdan i bezbedan proces za nezaraženi, sveže propagirani kvasac

  • Omogućava maksimalnu vitalnost i održivost kvasca zahvaljujući jedinstvenom dizajnu procesa
  • Napravljen za proizvodnju piva za propagaciju kvasca – svi procesni ventili i fitinzi su jedinstveno dizajnirani za propagaciju kvasca
  • Mešalice obezbeđuju nežnu homogenizaciju
  • Jednostavan i pouzdan rad zahvaljujući standardnom dizajnu i dobro dokazanoj tehnologiji

Sistem za propagaciju kvasca ima jedinstvenu gornju ploču opremljenu za potpuno higijenski rad, uključujući automatsku kontrolu pritiska, ventil za rasterećenje pritiska, anti-vakuum ventil, sondu nivoa i aeraciono lance sa rastvaračem vazduha ili (za veće rezervoare) mikserom šupljeg vratila. Standardni kapaciteti su do 100 hl radne zapremine. Sistem za propagaciju kvasca se isporučuje kao modul ključ u ruke, prethodno sastavljen i testiran u fabrici. Može se isporučiti sa CIP stanicom i različitim nivoima automatizacije. 

.

Proces propagacije kvasca

Kada se CIP i parna sterilizacija završe, posuda za propagaciju kvasca se puni toplom ili hladnom sladovinom. Sladovina se zatim steriliše grejnom košuljicom na konusu, a zatim hladi rashladnom košuljicom na cilindričnom delu. Pre inokulacije, sladovina se provetrava sterilnim vazduhom. Posuda se zatim inokuliše čistom kulturom kvasca (iz Carlsberg Flask) u sterilnim i aseptičnim uslovima. 

Tokom propagacija kvasca, temperatura se održava na podešenom nivou, a propagirani kvasac se aerira u skladu sa zahtevima određenog soja. Kada kvasac dostigne potrebnu koncentraciju ćelija, ubacuje se u srednji fermentor ili direktno u rezervoar za fermentaciju kvasca. 

Čišćenje

Pre rada ili transporta svi vodovi se ispiraju vodom i sterilisanom parom. Sistem za propagaciju kvasca se čisti preko integrisanog ili spoljnog CIP postrojenja.

Instalacija

Oprema za propagaciju kvasca je prethodno sastavljena i testirana pre otpreme. Zatim je označena u našoj radionici za jednostavnu ponovnu montažu u pivari prema priloženim priručnicima

Održavanje

Ventile treba proveravati, a zaptivke menjati u redovnim intervalima. Pored toga, filterski umetak treba menjati najmanje svake dve godine.

.

Zatražite ponudu

Zа koje аplikаcije ste zаinteresovаni?
Da li biste želeli da primate webinare na zahtev, pozive za buduće događaje i vesti o proizvodima i uslugama?

Ove informаcije se čuvаju i obrаđuju u sklаdu sа nаšom politikom privаtnosti.