Moduli za deareaciju, ambijentalni
Modul pivare za obezbeđivanje deaeracije vode na sobnoj temperaturi. Alfa Laval-ov Aldox™ asortiman samostalnih i unapred sastavljenih modula za deareaciju nudi deareaciju toplom ili hladnom vodom sa nivoima DO do manje od 10 ppb i efikasnošću ugljen-dioksida većom od 95% za bilo koji kapacitet između 10 i 1800 hl/h. Aldox™ se lako i efikasno prilagođava vašim potrebama u pogledu kapaciteta, složenosti, nivoa deareacije, automatizacije, izbora komponenti ili bilo kog drugog zahteva.
Prvoklasna voda bez kiseonika za procese kuvanja
- Automatska kontrola i plug-and-play za minimalan rad na lokaciji
- Sanitarni, kompaktan dizajn sa lakim održavanjem
- Stabilan i pouzdan rad pod atmosferskim pritiskom - nisu potrebne posude pod pritiskom ili vakuumske pumpe
- Nivo rastvorenog kiseonika ispod 10 ppb
- Gubici gasa pri ekstrakciji manje od 5%
Kompletan rastvor za deareaciju i pripremu sladovine: Aldox™ je potpuno automatski, samostalni, fabrički unapred sastavljen i testiran modul za pripremu sladovine i deareaciju vode. Plug-and-play funkcionalnost obezbeđuje minimum rada na licu mesta i Aldox™ se može isporučiti sa nizom besplatnih opcija. Ostvarite do 95% energetskog oporavka ako je uključena pasterizacija vode. U skladu sa propisima prehrambene i pivarske industrije, sve komponente u kontaktu sa proizvodom izrađene su od nerđajućeg čelika sa zaptivkama otpornim na toplotu i dizajnirane za efikasan CIP kroz integrisani CIP program.
Najčešća pitanja
Koliko CO2 će ostati u deaerisanoj vodi (DAW)?
Modul za deareaciju vode Alfa Laval Aldox radi na atmosferskom pritisku. Sadržaj CO2 u dearerisanoj vodi će odgovarati nivoima koji se nalaze na temperaturi vode pri atmosferskom pritisku. Na 20°C, na primer, koncentracija CO2 je približno 1,75g/l.
Koje je vreme pokretanja?
Alfa Laval Aldox Mini-ju je potrebno manje od pet minuta da bi mogao da obezbedi neprekidan protok deaerisane vode.
Da li mi je potreban deaerisani rezervoar za vodu nakon Alfa Laval Aldox Mini?
U nekim malim pivarama nije strogo neophodno imati deaerisani rezervoar za vodu i sistem za usmeravanje nakon Aldox Mini. Priključak na liniju koju treba isprati može se postaviti pre Aldox Mini. Ako je potreban pritisak iznad 2 bara (g) i veći protok, potreban je deaerisani rezervoar za vodu i usmeravanje.
Ako se ne koristi pufer rezervoar, Aldox prelazi u režim cirkulacije ili u režim pripravnosti u zavisnosti od radnih okolnosti. Kada je ponovo potrebna deaerisana voda, Aldox se vraća u režim proizvodnje. Međutim, Alfa Laval preporučuje upotrebu pufer rezervoara ako su potrebe za DAW konstantne tokom dana i u različitim mestima u pivari ili ako su zahtevi za DAW koji traju nekoliko sati ili više uobičajeni. Tokom zaustavljanja proizvodnje, Aldox će trošiti CO2 ili N2 dok je u stanju pripravnosti, čineći korišćenje pufer rezervoara dugoročno isplativijim.
Koliko često moram da sprovodim Čišćenje na licu mesta (CIP)?
Potrebna učestalost čišćenja zavisi od kvaliteta vode i njenih nečistoća. Međutim, tipična rutina čišćenja obično zahteva CIP kaustičnim sredstvom za čišćenje jednom ili dva puta mesečno, nakon čega sledi čišćenje kiselinom jednom u tri meseca. Možete pogledati naš vebinar o CIP-u.
Da bih smanjio količinu kiseonika u deaerisanoj vodi koju proizvodi Aldox, mogu li jednostavno da dovedem više CO2 u Aldox?
Ne. Količina kiseonika u deaerisanoj vodi koju proizvodi Aldox zavisi od visine kolone ispunjene materijalom za pakovanje, a ne od CO2 koji se isporučuje u proces.
Da li viša temperatura okoline napojne vode utiče na efikasnost?
Što je viša temperatura, manja je potrošnja gasa jer će se manje CO2 rastvoriti u vodi. Što je temperatura viša, efikasnost ekstrakcije je bolja.
Koje je tipično vreme puštanja u rad za Aldox Mini? (Konvencionalni Aldox će trajati duže.)
Puštanje u rad obično traje oko dva dana na licu mesta i, s obzirom na činjenicu da je Aldox Mini tako jednostavan sistem, njime može rukovati pivara.
Usluge
Usluge za prehrambene sisteme
Usluge Alfa Laval za prehrambene sisteme pomažu u poboljšanju učinka vaših prehrambenih sistema maksimiziranjem učinka vaših procesa. Ovo vam omogućava:
- Da neprestano poboljšavate svoje poslovanje kako biste održali konkurentsku prednost
- Da se fokusirate na vreme rada bez kvarova, optimizaciju i dostupnost
- Da maksimalno povećate povraćaj ulaganja tokom životnog ciklusa vaših prehrambenih sistema