Revos koncentracioni sistem
Alfa Laval Revos™ sistem koncentracije koristi tehnologiju obrnute osmoze pod visokim pritiskom i niskom temperaturom za uklanjanje vode iz piva, vina i jabukovače nakon fermentacije kako bi se proizveo kvalitetan koncentrat sa do 22% alkohola po zapremini (ABV). Kada se rehidrira ima isti ukus, aromu, minerale i sadržaj alkohola kao i originalni proizvod.
Kompaktan, ekonomičan i energetski efikasan sistem koncentracije piva i pića
- Do 80% niži troškovi transporta zbog smanjenog obima isporuke koncentrata za rehidrataciju u objektima za pakovanje rasutog
- Uštedite dragoceni prostor na prodajnom mestu, kao što su barovi i restorani, rehidriranjem koncentrata samo u trenutku serviranja
- Sačuvajte ukus, aromu, minerale i sadržaj alkohola originalnog piva ili pića zbog niskotemperaturne, patentirane obrade na dva prolaza
- Izuzetno svestran sistem za koncentraciju piva i napitaka
Povećajte stabilnost piva i pića uz smanjenje troškova distribucije i otpreme sa Alfa Laval Revos sistemom koncentracije.
Koncentracioni modul Revos je dvoprolazni sistem obrnute osmoze pod visokim pritiskom i niskom temperaturom, sposoban da koncentriše alkoholna pića, uključujući pivo, vino i jabukovaču. Proizvod se hladi i, u prvom prolazu, pumpa preko zaštićenih spiralnih membrana. Pri visokom pritisku, voda prodire kroz membrane, koncentrišući proizvod zadržavajući 22% alkohola po zapremini. Proteini, šećeri, arome i minerali zadržani su u koncentratu piva i pića zbog čvrste strukture pora membrana. Drugi prolaz omogućava oporavak i zadržavanje alkohola i aroma koje su ispuštene tokom prvog prolaza koncentracije.
Proizvodi
Pilot testiranje i iznajmljivanje sistema za koncentraciju piva
Testirajte Alfa Laval Revos sistem koncentracije i Re-draft sistem kako biste utvrdili da li ovi sistemi ispunjavaju vaše zahteve. Pošaljite do 10 hl svog proizvoda u inovacioni centar Alfa Laval Revos u Danskoj na testiranje na licu mesta i analizu performansi. Sistem Re-draft je dostupan za demonstraciju i testiranje za rehidrataciju proizvedenog koncentrata.
Alternativno, možete iznajmiti sistem Re-draft i vršiti probe rekonstitucije koncentrata piva u vašem objektu ili u komercijalnom okruženju.
Usluge
Usluge za prehrambene sisteme
Usluge Alfa Laval za prehrambene sisteme pomažu u poboljšanju učinka vaših prehrambenih sistema maksimiziranjem učinka vaših procesa. Ovo vam omogućava:
- Da neprestano poboljšavate svoje poslovanje kako biste održali konkurentsku prednost
- Da se fokusirate na vreme rada bez kvarova, optimizaciju i dostupnost
- Da maksimalno povećate povraćaj ulaganja tokom životnog ciklusa vaših prehrambenih sistema
Primene
Česta pitanja vezana za Revos sistem koncentracije
Odgovore na najčešća pitanja o sistemu koncentracije piva Revos pronađite ovde.
Smanjenje emisije ugljenika - Saznajte više iz naše bele knjige
Kako pivare i postrojenja za proizvodnju pića mogu smanjiti svoj ugljenični otisak, a istovremeno učiniti operacije efikasnijim? Smanjenje direktnih i indirektnih emisija igra važnu ulogu – od kupovine sirovina, električne energije i proizvodnje do pakovanja, materijala i distribucije. Ova bela knjiga će se fokusirati na membransku filtraciju obrnute osmoze (RO) za koncentraciju piva i napitaka kao isplativ način za proizvođače da smanje ugljenični otisak svojih lanaca snabdevanja.