Tretman maslinovog ulja
Proizvođači maslinovog ulja širom sveta se oslanjaju na stručno znanje i opremu kompanije Alfa Laval koja im pomaže u izvlačenju maksimuma iz maslina, pretvarajući ih u najbolje moguće maslinovo ulje. Mi nudimo neke od najboljih naprednih prerađivačkih tehnologija za maslinovo ulje na svetu, uz decenije praktičnog iskustva i znanja ujedno i o proizvodnji kvalitetnog maslinovog ulja i iskorišćenju i valorizaciji nusproizvoda. To pravi veliku razliku u onome što možete postići, dajući vam značajnu
Kompletnu liniju za ekstrakciju maslinovog ulja u dve i tri faze, za šaržnu proizvodnju
- Kompletnu liniju za ekstrakciju maslinovog ulja u dve i tri faze, za kontinualnu industrijsku proizvodnju
- Malo visoko-tehnološko modularno postrojenje za proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja
- Postrojenje za ponovno mlevenje, za izvlačenje ulja iz komine
- Postrojenje za dehidriranje za preradu komine
Kompanija Alfa Laval je jedna od nekoliko kompanija koje nude opremu za sve vaše prioritete i potrebe kada je u pitanju prerada maslina – od početnog uklanjanja listova do ekstrakcije i konačnog pakovanja – za postavke praktično bilo koje veličine, kapaciteta i kompleksnosti.
Mi smo takođe i eksperti za integrisanje različitih procesa, tehnologija i opreme, kako bi se postigli ekonomičniji i kvalitetniji rezultati.
Olive oil production
Whether you need a single machine or complete process lines including installation and commissioning, you can reap huge benefits from working with a technology supplier completely familiar with all aspects of olive oil production.
By-product
An innovative four-step re-milling process to find new ways of reusing by-products, so they have greater commercial value.
The De Carlo case story
For the last 50 years, the family-run olive oil producer De Carlo in Bitritto, Italy has been using Alfa Laval’s olive oil production equipment, including the latest Sigma 6 especially designed for small-scale olive oil mills. Watch the video to see how they improve the quality of their olive oil, optimize costs, and reduce the consumption of water.
The Sociedad Agricola Ouro Vegetal (SAOV) case story
In this video, the award-winning Portuguese olive oil producer Sociedad Agricola Ouro Vegetal (SAOV) reveals how they handle the biggest challenges faced in the last 3-4 years, that is, to meet the recent increase in extra production while maintaining a high-quality standard for their olive oil.