Proizvodnja šećera
Proizvodnja i prerada šećera podrazumevaju neprekidni prenos toplote do i od različitih tokova sokova - od prvog soka do finalne melase. Finansijska održivost proizvodnje šećera zavisi od troškova energije. Termička efikasnost Alfa Laval WideGap pločastih izmenjivača toplote i pločastih isparivača pomaže proizvođačima šećera da maksimiziraju kvalitet proizvoda i minimiziraju operativne troškove i troškove energije.
Procesuiranje znanja
Alfa Laval ima više od 40 godina iskustva u zadovoljavanju potreba industrije šećera i u svim aspektima prenosa i povrata toplote.
Napredni izmenjivači toplote i tehnološki know-how
Ugradnja Alfa Laval pločastih izmenjivača toplote je visoko efikasan način za smanjenje potrošnje energije u vašoj šećerani. Imamo jedinice za čitav niz zadataka grejanja i hlađenja, uključujući pločaste izmenjivače toplote WideGap za sokove šećera koji sadrže vlakna, standardne pločaste izmenjivače toplote za bistri sok, pretapanja, sirupe i melasu, isparivače AlfaVap i kondenzatore AlfaCond.
Iako su Alfa Laval pločasti izmenjivači toplote koji se koriste u preradi šećera mnogo manji od izmenjivača toplote cev-u-cevi, njihova toplotna efikasnost je 200–300% veća. Finansijske koristi se stoga množe od kampanje do kampanje. Ostala oprema koju pružamo za industriju šećera uključuje energetski efikasne centrifuge za dekanter i rotacione pumpe.
Preuzimanje
Preuzimanje brošura (eng)
Često postavljana pitanja o šećeru
Koja su pitanja koja naši kupci najčešće postavljaju? Neki od odgovora mogu vas iznenaditi.