Čišćenje na mestu
Kvalitet CIP-a je od suštinskog značaja u industriji mleka. Efikasnost je ključ, kako u smislu rezultata čišćenja tako i u pogledu ekonomičnosti. CIP ekonomičnost diktiraju troškovi i vreme. Smanjenje otpada je kritično; potrebna je pravilno konfigurisana i efikasna oprema za čišćenje, pumpanje i grejanje da bi tečnost za čišćenje pravilno delovala na površinama.
Istaknute tehnologije
Vrhunsko čišćenje
LLANDYRNOG CREAMERY, UK. Jedan od najvećih prerađivača tvrdog sira u UK povećao je efikasnost svojih operacija čišćenja rezervoara za sirovo mleko za 35% dok je smanjio potrošnju vode za 30%.
Statične kugle za raspršivanje u šest silosa za skladištenje sirovog mleka zamenjene su Alfa Laval Toftejorg Sani-Mega rotacionim diznama za raspršivanje. Vreme čišćenja je smanjeno sa prosečnih 43 minuta na 28 minuta po silosu, a standardi čistoće su značajno poboljšani. Vreme zagrevanja rezervoara pre CIP-a je održano.