2024-08-07 Product news

Slobodno rotirajući retraktor Alfa Laval: 100% pokrivenost čišćenja kanala i rezervoara u linijama za higijensku obradu

Sprečavanje kontaminacije je ključni element u projektovanju higijenskih linija za preradu. Ipak, proizvođači se često suočavaju sa neizvesnošću prilikom čišćenja kanala, rezervoara i drugih zatvorenih prostora sa teško dostupnim površinama. Novi Alfa Laval slobodni rotirajući retraktor, uređaj za čišćenje na uvlačenje visoke efikasnosti, pruža potpunu sigurnost čišćenja, poboljšavajući bezbednost proizvoda, istovremeno povećavajući vreme rada i produktivnost.
Slobodno rotirajući retraktor je najnoviji primer kako Alfa Laval radi na tome da 100% pokrivenost čišćenja u linijama za higijensku preradu, kao što su postrojenja za mleko ili formule za odojčad u prahu, postane realnost“, kaže Babak Shojaei, menadžer, upravljanje proizvodima, čišćenje rezervoara, Alfa Laval. „Ostajemo neumorni u našim naporima da inoviramo kako bismo zadovoljili potrebe kupaca.“

Potpuna garancija čišćenja

Priprema higijenskih posuda brzo i ekonomično kako bi sve unutrašnje površine bile besprekorno čiste i spremne za proizvodnju je laka uz Slobodno rotirajući retraktor. Dinamičan i resursno efikasan, ovaj uređaj za čišćenje na mestu koji se uvlači ostaje zaštićen od područja proizvoda tokom proizvodnje, u ravnini sa zidom posude. Glava za prskanje klizi napolje, izbacujući medije za čišćenje u obliku prskanja od 310° prema gore preko površine posude. Po završetku ciklusa čišćenja, glava za prskanje se uvlači, a posuda je spremna za proizvodnju.

Povećajte vreme neprekidnog rada procesa i bezbednost proizvoda

Slobodno rotirajući retraktor brzo i efikasno uklanja ostatke sa unutrašnjih površina posuda koje se teško čiste, ograničavajući unakrsnu kontaminaciju, minimizirajući vreme zastoja i povećavajući produktivnost. U skladu je sa propisima FDA, EU i Kine, a istovremeno obezbeđuje dobre proizvodne i higijenske prakse u mlečnim proizvodima, hrani, piću, kućnoj i ličnoj nezi i drugim objektima za preradu. Za linije za farmaceutsku i biotehnološku obradu visoke čistoće, rešenje je slobodni rotirajući retraktor UltraPure. Na zahtev je dostupan 3.1 paket dokumentacije za metalne delove.

Do 35% uštede na vodi, hemikalijama i vremenu

Dinamičan i resursno efikasan, ovaj uređaj za čišćenje pruža do 35% uštede u vodi, hemikalijama i vremenu za svaki CIP ciklus u poređenju sa konvencionalnom tehnologijom statičke kugle za prskanje. Štaviše, efikasnije korišćenje resursa poboljšava održivost tokom proizvodnih operacija.

Niski ukupni troškovi vlasništva

Slobodni rotirajući retraktor je jednostavan i ekonomičan za instalaciju, rukovanje i održavanje zbog njegove pojednostavljene konstrukcije. Da biste u potpunosti automatizovali rad, uparite dva ili više ovih uređaja za čišćenje i Alfa Laval ThinkTop senzorske i kontrolne jedinice sa postojećim CIP sistemom. Sve u svemu, ukupni troškovi vlasništva retraktora su niski zbog minimalnih troškova i napora koji su uključeni u njegovo posedovanje i upravljanje.

 

Povezani sadržaj