2024-10-01 Product news

Dostizanje novih visina u pogledu učinka

Varso Place u Varšavi, Poljska. Sa zapanjujućih 310 metara visine, kada bude izgrađena u 2022. godini, biće najviša zgrada u EU. Kako bi zadovoljila sve potrebe zgrada, kompanija Alfa Laval je obezbedila 30 visoko efikasnih izmenjivača toplote. Ovo će generisati uštede energije smanjujući emisiju CO2 u zgradama i umanjiti njihov ekološki otisak, kao i moćne performanse i izdržljivost.

Varso Place je jedinstven projekat mešovite namene u centru Varšave. Prestižni objekat obuhvata dve niže zgrade - Varso 1 i Varso 2 koje je dizajnirao HRA Architekci - zajedno sa tornjem od 310 metara koji je dizajnirao Foster + Partners. Kada bude završen, sastojaće se od 144.000 m2 ukupne bruto površine za zakup, uključujući kancelarije, hotel, restorane, maloprodaju u prizemlju i direktnu vezu sa centralnom železničkom stanicom u Varšavi.

Održivi razvoj

Prilikom izgradnje objekata, zaštita životne sredine, kao i udobnost i zdravlje njenih posetilaca i zaposlenih bili su važni faktori za građevinsku firmu HB Reavis. Ovo je dovelo do dobijanja nagrade „Izvanredan“ u okviru međunarodne šeme BREEAM sertifikata za ispunjavanje najviših standarda u održivom razvoju. Svi glavni elementi zgrada Varso Place analizirani su u pogledu njihovog uticaja na životnu sredinu i kako bi se smanjila emisija ugljen-dioksida tokom rada zgrade.

Fokus na smanjenje upotrebe energije i fleksibilnu uslugu

Posebno priznata oblast bila su rešenja za uštedu energije i vode uključujući energetski efikasne sisteme za klimatizaciju, grejanje i osvetljenje. Očekuje se da će odabrana rešenja smanjiti potrošnju energije za skoro 23% prema kompaniji HB Reavis. Kompanija Alfa Laval je izabrana za dobavljača izmenjivača toplote za zgrade zbog svoje jake pozicije brenda i širokog portfolija zaptivenih i lemljenih izmenjivača toplote.

Još jedan važan razlog zašto je izvođač odabrao kompaniju Alfa Laval Poljska bila je njena sposobnost da ispuni sve zahteve u okviru oba parametra rada, kao i dimenzija i težine. Dostupnost kontakt osobe koja bi mogla da pomogne kada su potrebne promene bila je od suštinskog značaja. Pokazalo se da je to od vitalnog značaja, budući da je tokom izgradnje objekata napravljeno nekoliko izmena. Izmene se ne odnose samo na snagu izmenjivača, temperaturu i pritisak, već i na sam koncept.

Obezbeđivanje brzog pristupa servisu i podršci od najveće je vrednosti u ovim složenim projektima, a kompanija Alfa Laval pruža blisku i odličnu uslugu svojim tehničkim odeljenjem koje se nalazi u blizini.

Gasketed plate heat exchanger

Održivo rešenje sa povećanom efikasnošću

Kompanija Alfa Laval isporučila je 30 komada zaptivenih i lemljenih izmenjivača toplote, koji će se koristiti u sistemima za grejanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju zgrada. Zahvaljujući efikasnosti izmenjivača toplote, ovi izmenjivači će smanjiti gubitak toplote, potrošnju vode i električne energije, kako objašnjava Kristina Libič-Gajda, stručnjak za HVAC razmenu toplote u Alfa Laval Poljska:

Odlučili smo da instaliramo izmenjivače iz naše najnovije T-serije portgolija zbog svih jedinstvenih prednosti asortimana. Asimetrični kanali, u kombinaciji sa posebnim dizajnom portova i ploča daju nekoliko dodatnih stepeni na sekundarnoj strani, što doprinosi maksimalnoj efikasnosti. Ukratko, prednosti za krajnjeg korisnika su niži troškovi grejanja i emisije C02“.

Sektor za konstruisanje je odlučio da koristi izmenjivače toplote sa sertifikatom AHRI i garantovanim performansama u nekoliko kritičnih sistema kako bi se osigurala sigurnost u najvišoj zgradi — Varso Tower. Na ovu odluku uticala je složenost projekta i visok prestiž i jedinstvenost zgrade Varso Place. Korišćenje pločastih izmenjivača toplote sa sertifikatom AHRI smanjuje potrošnju energije i značajno smanjuje operativne troškove tokom radnog veka obezbeđujući energetski efikasniji sistem i performanse u skladu sa specifikacijama proizvoda.

Širok spektar za velike mogućnosti

Obim isporuke uključivao je tehničko znanje, instalaciju, servis i podršku kompanije Alfa Laval, kao i širok spektar njihove opreme:

  • 4 x T20
  • 9 x TL10, M15 i M10
  • 8 x AQ4 i AQ6
  • 9 x CB400 i CB200

Svi izmenjivači toplote su opremljeni izolacijom za grejanje i hlađenje.

Instalacija visokoefikasnih izmenjivača toplote u sistemima za hlađenje i grejanje zgrade Varso Place stvara velike mogućnosti za smanjenje računa za energiju i emisije CO2, bez ugrožavanja performansi i kvaliteta proizvoda. I pored umanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu, savremeni zaptiveni pločasti izmenjivači toplote kompanije Alfa Laval smanjiće operativne troškove i povećati efikasnost za naše kupce.

Oznake

Sve
varso-place-640x360

Zašto Alfa Laval?

  • Kompanija Alfa Laval je lider na tržištu koji garantuje kvalitet
  • Brzina reagovanja na promene i puna dostupnost predstavnika kompanije Alfa Laval
  • Brz pristup servisu koji se nalazi u Lođu
  • Širok asortiman zaptivenih i lemljenih izmenjivača toplote
  • Sposobnost ispunjavanja svih zahteva u pogledu radnih parametara, kao i dimenzija i težine
  • Mogućnost snabdevanja izmenjivača toplote sa izolacijom

Povezani sadržaj