2024-09-04 Product news

Praćenje stanja sprečilo gubitak proizvoda od 288.000 boca u fabrici Britvic

Obezbeđivanje dugog vremena rada najvažniji je prioritet u Britvicovim proizvodnim pogonima. U fabrici u Ragbiju, u Velikoj Britaniji, Britvic je uspešno sprečio kvar pumpe, optimizovao upravljanje sredstvima i obezbedio kontinuiranu proizvodnju korišćenjem analitike za onlajn praćenje stanja kompanije Alfa Laval. Kris Heslop, stručnjak za inženjering u fabrici u Ragbiju, primetio je: „Samo ovo jedno obaveštenje platilo je celokupnu našu investiciju u rešenje za praćenje stanja i prvu godinu naše pretplate na Analitiku“. Laka za upotrebu i ekonomična, Analitika za onlajn praćenje stanja donela je bezbrižnost i omogućila Britvicu da održi pumpe na maksimalnim performansama tokom proizvodnje 24 sata na dan, 7 dana u nedelji.

Pravovremena inspekcija i popravka od najveće važnosti

U fabrici Britvic u Ragbiju, u Velikoj Britaniji, stotine pumpi obezbeđuju dnevnu proizvodnju raznovrsnog asortimana bezalkoholnih pića. Ogromne i složene proizvodne linije rade non-stop, pa čak i jedan kvar pumpe može zaustaviti proizvodnju na nekoliko sati.

Proizvodni tim fabrike Britvic tražio je sistem za praćenje stanja koji bi im omogućio da se fokusiraju na specifične, kritične delove proizvodnje, ostavljajući vremena za druge važne zadatke. Pravovremene inspekcije i popravke posebno su važne u fabrici Ragbi, s obzirom da ista koristi veliki broj tipova pumpi i ne može da drži rezervne delove za sve. Rano upozorenje o potencijalnom kvaru je stoga izuzetno važno za planiranje i olakšavanje brzog održavanja kako bi se izbegli zastoji.

Sprečavanje iznenadnog kvara pumpe

Da bi sprečio potencijalni kvar pumpe, tim fabrike Britvic je odlučio da instalira rešenje za praćenje stanja kompanije Alfa Laval na 107 centrifugalnih pumpi kada se za to ukaže prilika. Za samo nekoliko meseci, sistem je pokazao svoju vrednost kada je stiglo obaveštenje koje upozorava na potencijalni problem sa pumpom koji nikada ne bi bio otkriven bez sistema za nadzor. Obaveštenje je omogućilo tehničkom timu da pregleda i popravi pumpu pre nego što je došlo do stvarnog kvara.


Samo ovo jedno obaveštenje isplatilo je celokupnu našu investiciju u rešenje za praćenje stanja i prvu godinu naše pretplate na Analitiku“, rekao je Kris Heslop, stručnjak za inženjering u fabrici u Ragbiju.

CM on Pump Britvik.jpg

Zaposleni u fabrici Britvic kupili su hardver za praćenje stanja i instalirali CM senzore na 107 LKH pumpi.

Ušteđeno šest sati neplaniranog zastoja u radu

Zahvaljujući obaveštenju Analitike, tehnički tim je mogao da izvadi kritičnu pumpu radi održavanja. Bilo je potrebno samo 45 minuta za rastavljanje, popravku i ponovnu instalaciju pumpe, što je uštedelo šest sati neplaniranog zastoja i sprečilo gubitak u proizvodnji od 288.000 boca bezalkoholnog pića.

Podrška strategiji održivosti fabrike u Britvicu

Jedan od ciljeva održivosti fabrike u Britvicu jeste smanjenje obima potrošnje vode u proizvodnji iz godine u godinu, a projekti efikasnosti vode se sprovode na svim lokacijama kako bi se to postiglo.
Implementacija praćenja stanja pomogla je da se poboljša efikasnost vode u fabrici u Ragbiju. Pravovremeno otkrivanje i popravka pumpe uštedeli su četiri sata neočekivanog čišćenja na licu mesta (Cleaning-In-Place) i, posledično, 2.000 litara vode, plus struju i hemikalije korišćene u tom procesu.

Rano otkrivanje kvara je takođe poboljšalo životni ciklus pumpe.

Uzimajući u obzir proširenje praćenja stanja

Sa pozitivnim iskustvima stečenim korišćenjem Analitike za onlajn praćenje stanja, zaposleni u fabrici u Ragbiju razmišlja o proširenju rešenja kako bi se uključilo više pumpi u oblasti proizvodnje. Iz dana u dan, prikupljanje podataka i korisnih uvida nastavlja da raste, omogućavajući rano otkrivanje potencijalnih kvarova mašina i identifikaciju osnovnih uzroka.

Oznake

Sve

Povezani sadržaj