Pasterizacija

Procesi pasterizacije zahtevaju visok nivo bezbednosti, higijene i kontrole procesa. Pasterizacija mleka je vitalni proces, a usaglašenost sa relevantnim propisima i standardima je od suštinskog značaja. Nakon UHT tretmana, moraju se održavati aseptični uslovi. Kvalitet komponenti je ključan, a dobra kontrola protoka i pouzdani i efikasni izmenjivači toplote igraju važnu ulogu

Visok standard higijene

Fabrika sira OLEŠNICE, ČEŠKA, Sa pouzdanošću, zdravljem i bezbednošću kao glavnom brigom, menadžment mlekare je odlučio da zameni stare pasterizatore novim Alfa Laval FrontLine izmenjivačem toplote sa Gemini dvostrukim zidnim pločama. „Zbog našeg ograničenog prostora, bilo je pomalo teško kada se radi o postavljanju izmenjivača toplote. Ali od tada nismo imali nijedan problem sa njima“, kaže Šlégr. Prema njegovim rečima, novi pasterizatori su već prošli kratak i nenameran test izdržljivosti, kada je pritisak u cevima nakratko dostigao 6 bara. „Ležajevi u staroj jedinici bi već eksplodirali“, smatra on. Predviđeno je da dva nova pločasta izmenjivača toplote rade 365 dana u godini, od 5 do 18 časova, sa različitim temperaturama za svaki krajnji proizvod: 98°C za mleko i 74°C za sir.

Katalog proizvoda

Najnovija verzija kataloga "Blizu ruke"

Pronađite svoj proizvod Alfa Laval koji Vam treba

 

 

Katalog rezervnih delova

Najnovije online verzije rezervnih delova

Alfa Laval katalog rezervnih delova

Brošura: U srcu procese obrade mlečnih proizvoda