Sistemi upravljanja kvascem

Alfa Laval ima širok spektar modula za upravljanje kvascem koji pomažu u kontroli varijabli i minimiziranju nedoslednosti. Svaki modul za upravljanje kvascem za nežno i dosledno rukovanje kvascem, što dovodi do doslednih performansi fermentacije iznova i iznova.

Yeast propagation plant

Upravljanje pivskim kvascem za dosledno visoku produktivnost i kvalitet proizvoda

  • Pruža optimalne uslove za rast i fermentaciju kvasca i minimizira višak zapremine kvasca
  • Nudi automatsko naginjanje (i serijsko i kontinuirano)
  • Ima linijsko merenje održivog kvasca
  • Omogućava dobru praksu žetve i skladištenja kako bi se proširila upotreba kvasca i proširili troškovi kulture na niz piva

Alfa Laval sistemi za upravljanje pivskim kvascem, zajedno sa mnoštvom dokazane opreme za pivarstvo, pružaju isplativa rešenja za vašu pivaru. Od propagacije kvasca do skladištenja, od povrata piva od kvasca od prethodne fermentacije do rukovanja otpadnim kvascem, Alfa Laval-ov opseg iskusnih stručnjaka za pivare može vam pomoći da kreirate više, koristeći manje.

.

Usluge

Usluge za prehrambene sisteme

Usluge Alfa Laval za prehrambene sisteme pomažu u poboljšanju učinka vaših prehrambenih sistema maksimiziranjem učinka vaših procesa. Ovo vam omogućava:

  • Da neprestano poboljšavate svoje poslovanje kako biste održali konkurentsku prednost
  • Da se fokusirate na vreme rada bez kvarova, optimizaciju i dostupnost
  • Da maksimalno povećate povraćaj ulaganja tokom životnog ciklusa vaših prehrambenih sistema

Saznajte više o našoj ponudi usluga

service men with ipad

.

Zatražite ponudu

Zа koje аplikаcije ste zаinteresovаni?
Da li biste želeli da primate webinare na zahtev, pozive za buduće događaje i vesti o proizvodima i uslugama?

Ove informаcije se čuvаju i obrаđuju u sklаdu sа nаšom politikom privаtnosti.

.

Najčešća pitanja

U maloj pivari, koliko dugo se kvasac može čuvati u kontejnerima na 4°C?

U Alfa Lavalu preporučujemo skladištenje kvasca u posudama na 4°C ne duže od nedelju dana. Više o zanatskom pivarstvu pročitajte ovde

 

Da li različiti kvasci različito reaguju na propagaciju? Bez agitacije?

Glavna funkcija agitacije je da obezbedi distribuciju vazduha u sladovinu. Da li je mešalica potrebna za pravilno propagaciju kvasca u velikoj meri zavisi od zapremine rezervoara.

 

Da li kvasac ima više koristi od aeracije čistim kiseonikom, ili se može koristiti filtrirani ambijentalni vazduh? Razmišljam o razvoju i kondicioniranju kvasca specifičnog za vazduh u mom regionu.

Čisti kiseonik se obično ne koristi u postrojenju za propagaciju zbog ograničene količine kiseonika potrebnog za propagaciju. Upotreba filtriranog ambijentalnog vazduha može biti zanimljivija prilikom kondicioniranja pekarskog kvasca.

 

Kako se osovina mešalice postavlja kroz rezervoar kako bi se obezbedila sanitarna veza?

Posebno dizajnirana za higijenske primene, osovina mešalice je ugrađena u gornju prirubnicu. Za više informacija pogledajte video o čišćenju ili se obratite kompaniji Alfa Laval.

 

Govorili ste o hidrogenaciji. Koji medijum se koristi za hidrataciju suvog kvasca u propagatoru? Da li je to samo voda na sobnoj tije?

Hidrogenacija kvasca se obično postiže čistom procesnom vodom ili sterilnom sladovinom.

 

Koja se rotacija preporučuje za homogenizaciju? Za čišćenje na mestu (CIP)?

Za homogenizaciju, rotacija tokom propagacije i skladištenja je približno 90-100 o/min. Tokom CIP-a, rotacija je generalno 50 do 100 o/min.

 

Da li obično instalirate konvertore frenkvencije za mešalice?

Da, to je uobičajena praksa.

 

Kada i zašto ispirate kiselinom? Zašto se pH vrednost smanjuje?

Ispiranje kiselinom poboljšava mikrobiologiju starijih generacija kvasca uskladištenog u rezervoaru.  PH vrednost nije nešto što smo mi u Alfa Lavalu merili tokom skladištenja kvasca. Međutim, naša najbolja pretpostavka je da, ako postoji povećan nivo autoliza, onda se ćelijske membrane razgrađuju, oslobađajući jedinjenja kisele prirode. To može dovesti do smanjenja pH vrednosti.

 

Da li tokom propagacije neprekidno ili povremeno provetravate?

Alfa Laval nudi procesna rešenja gde se aeracija može odvijati kontinuirano ili povremeno.

 

Koliko često uključujete i isključujete mešalicu tokom propagacije i skladištenja?

Normalno, mešalice rade na ciklusu od pet minuta uključeno, dva minuta isključeno.

 

Možete li da navedete više informacija o donjem osloncu mešalice? Da li su donji nosači potrebni za sve veličine rezervoara?

Rezervoari zapremine do 50 hl mogu biti projektovani bez donjeg oslonca.

 

Da li Alfa Laval 3-u-1 mešalica prolazi kroz normalan šaht?

Ne, naša mešalica 3-u-1 ne prolazi kroz normalan šaht i mora biti instalirana na posebnoj prirubnici.

 

Da li pratite rastvoreni kiseonik (DO) u mulju?

Ne, ne pratimo DO u mulju, već merimo širenje kvasca na osnovu pada u °P.

 

Možete li preporučiti tipičnu brzinu mešanja za rezervoar za skladištenje kvasca? Da li je ista brzina kao u propagator mešalici?

Da, to je ista brzina kao u propagatoru, što je generalno oko 2 m/s periferne brzine (približno 90 o/min).

 

Koliki obim vam je potreban da biste opravdali ulaganje u propagaciju kvasca?

Zapremina potrebna za opravdanje ulaganja u propagaciju zavisi od učestalosti iste, upotrebe kvasca, cene kvasca i drugih faktora. Obično će pivare koje proizvode zapremine veće od 50 KHL razmotriti ulaganje u postrojenje za propagaciju kvasca.

 

Koja je optimalna °P vrednost za propagaciju?

Alfa Laval preporučuje propagaciju u istom okruženju kao i u fazi fermentacije, koja je generalno 12-16 °P.

 

Kako Krebtri efekat utiče na propagaciju? Količinu kvasca?

Važno je postaviti kvasac na kraju logaritamske krive rasta kako bi se sprečilo da kvasac uđe u dekadnu fazu. Krebtri efekat se ne može izbeći prilikom propagacije u rastvorima sa visokim šećerom zbog viška dostupne hrane.

 

Koje je tipično vreme rasta da se dostigne 100 miliona ćelija ako se inokluacija vrši iz SB Carlsberg Flask?

Tipično vreme rasta da bi se dostiglo 100 miliona ćelija je uglavnom 48 do 72 sata korišćenjem SB Carlsberg Flask.

 

Koliko generacija razmnoženog kvasca ćete koristiti pre nego što počnete ispočetka? Da li brinete o mutacijama tokom vremena sa generacijama razmnoženog kvasca?

Pet do 10 generacija razmnoženog kvasca je normalan opseg za ponovnu upotrebu kvasca.

 

Gde mogu da pronađem informacije o dimenzionisanju mešalica. Zanima me, na primer, naknadno opremanje postojeće posude?

Stručnjaci pivare Alfa Laval mogu da vam pruže informacije o veličini koje su vam potrebne. Izdvojte nekoliko trenutaka da popunite ovaj obrazac, a mi ćemo vam se javiti sa preporukom.

 

Da li ste naišli na neku pivaru koja čisti kiseonik iz rezervoara za skladištenje kvasca sa CO2 kako bi pomogla u skladištenju?

Ne, nismo. Čistimo CO2 iz rezervoara mešanjem rezervoara i smanjenjem pritiska na gornjoj ploči.

 

Koje su optimalne temperature za propagaciju ejl u odnosu na lager sojeve?

Optimalna temperatura za ejl propagaciju je 20°C, a za lager propagaciju 15°C.

 

Zašto nema mešalice? 

Nema potrebe za aktivnim mešanjem kada propagirane neto zapremine ne prelaze 10 hl. Mešanje obezbeđeno procesom aeracije je dovoljno.